Schimbarea functiei presupune si schimbare aviz munca?

Schimbare aviz munca pentru schimbarea functieiRaspunsul este DA, CATEGORIC.

Este ilegal atat pentru angajator cat si pentru strain sa lucreze intr-o functie  in baza unui aviz de munca obtinut pe o alta functie.

Procedura schimbare aviz munca pentru schimbarea functiei  este asemanatoare cu cea initiala dar este mai facila deoarece sunt necesare mai putine documente.

Acest aviz se poate obtine in 30 de zile. Angajatorul va obține avizul de angajare  de la formațiunile teritoriale ale Inspectoratului General pentru Imigrări din județul în care are sediul social.

Pentru aceasta, va depune o serie de documente.In momentul in care noul aviz este aprobat, angajatorul va plati o taxa de 50 euro pentru a putea fi ridicat avizul de munca.

Daca apelati la serviciile pentru schimbare aviz munca pentru schimbarea functiei termenul de obtine re este de 30 de zile.

Pentru obtinerea noului aviz de munca pentru un lucrator permanent sunt necesare urmatoarele documente:

 • Certificatul de inmatriculare la oficiul registrului comertului, in copie si original (sau o copie legalizata)
 • Certificatul constatator emis de oficiul registrului comertului, din care sa rezulte ca nu s-au operat inscrieri de mentiuni referitoare la existenta unei hotarari judecatoresti definitive pentru savarsirea de infractiuni de catre asociatul unic sau, dupa caz, de asociati, in legatura cu activitatea pe care o desfasoara sau la declararea starii de faliment;
 • Fisa postului, organigrama cu precizarea functiilor ocupate si vacante;
 • Oferta ferma de angajare din partea firmei angajatoare;
 • Curriculum vitae al strainului, care sa contina si declaratia pe propria raspundere a acestuia ca nu are antecedente penale, ca este apt din punct de vedere medical pentru a fi incadrat in munca si ca are cunostinte minime de limba romana;
 • Copia legalizata a actului de studii necesar pentru incadrarea in functia sau in meseria pentru care se solicita obtinerea avizului de munca, tradus si legalizat in conditiile legii;
 • Copia pasaportului, valabil, al strainului si, dupa caz, copia permisului de sedere in Romania;
 • Doua fotografii tip 3/4 ale strainului
 • Cazierul judiciar sau alt document cu aceeasi valoare juridica eliberat strainuluid de autoritatile din tara de origine sau resedinta.
 • Cazierul judiciar al firmei angajatoare.
 • Cererea de cordarea a avizului de munca pentru schimbarea angajatorului

Strainul va face cerere pentru noul permis de sedere direct din Romania la formatiunea teritoriala a Inspectoratului general pentru

Imigrari unde are resedinta.

In cazul avizelor de detasare este, deasemenea, necesara schimbarea avizului de munca daca se aschimba functia.

Strainul va face cerere pentru noul permis de sedere direct din Romania la formatiunea teritoriala a Inspectoratului general pentru Imigrari unde are resedinta.

 

IMPORTANT: In acest caz nu mai este necesara iesirea din tara a strainului, permisul de sedere obtinandu-se direct din Romania.

Vizitati canalul nostru de YOUTUBE pentru a vedea filmuletul cu informari despre Obtinerea avizului de munca