Obtinem toate categoriile de  permise de sedere in Romania pentru cetateni straini.

YOUTUBE Masuri importante pentru cetatenii straini din Romania in contextul Situatiei de Urgenta

PERMISUL DE SEDERE IN SCOP DE MUNCA┬á – PERMISUL UNIC SAU CARTEA ALBASTR─é A UE

permise de sedere in Romania

Dup─â intrarea ├«n Rom├ónia trebuie s─â ob╚Ťine╚Ťi un permis de sedere in scop de munca sau permis UNIC.

Documentul atest─â dreptul dumneavoastr─â de ╚Öedere ├«n Rom├ónia ╚Öi ├«l pute╚Ťi ob╚Ťine de la forma╚Ťiunile teritoriale ale Inspectoratului General pentru Imigr─âri din jude╚Ťul ├«n care locui╚Ťi.Pentru ob╚Ťinerea permisului unic se depun o serie de documente cu cel pu╚Ťin 30 de zile ├«nainte de expirarea dreptului de ╚Öedere acordat de viz─â.

Pentru prima prelungire a dreptului de ╚Öedere care v-a fost acordat ( viza D/AM ) trebuie sa va prezentati la Inspectoratul general pentru Imigrari si sa obtineti primul permsi de sedere in scop de munca sau de angajare (ob╚Ťinerea primului permis unic ).

Pentru acest permis unic de angajare trebuie s─â prezenta╚Ťi urm─âtoarele documente:

– cerere de eliberare permis de sedere/pa╚Öaportul,┬á ├«n original ╚Öi copie/dovada de╚Ťinerii legale a spa╚Ťiului de locuit ├«n original ╚Öi copie/contractul individual de munc─â/print screen din registrul general de eviden╚Ť─â a salaria╚Ťilor la sec╚Ťiunea unde se reg─âsesc date despre contractul individual de munc─â, semnat de c─âtre angajator /adeverinta medical─â/taxe: 250 lei si 120 euro (curs BNR din ziua platii ).Permisul unic se re├«nnoie╚Öte cu cel pu╚Ťin 30 de zile ├«nainte de expirarea celui anterior.

PERMIS DE SEDERE IN SCOP DE REINTREGIRAE FAMILIEI – D/VF

Dup─â intrarea ├«n Rom├ónia cu viza de reintregirea familiei ( simbol D/VF) trebuie s─â ob┼úine╚Ťi un permis de ┼čedere in scop de reintregirea familiei care atest─â dreptul dumneavoastr─â de ┼čedere ├«n Rom├ónia.Puteti ob┼úine acest permis de la forma┼úiunile teritoriale ale Inspectoratului General pentru Imigr─âri din jude┼úul ├«n care locui┼úi. Pentru ob┼úinerea permisului de ┼čedere ve┼úi depune personal o serie de documente cu cel pu╚Ťin 30 de zile ├«nainte de expirarea dreptului de ┼čedere acordat de viz─â.

PERMIS PENTRU REÎNTREGIREA FAMILIEI CU CETĂȚENI ROMÂNI

Pot obtine permis de sedere in scop de reintregirea familiei cu cetateni romani, strainii care au aplicat pentru viza de reintregirea familiei┬á D/VF┬á si au aceasta viza in pasaport. Exista si cazuri in care permsiul de sedere se poate obtien direct din Romania, dar,ca regula, membrii de familie ai cet─â┼úenilor rom├óni vor solicita direct misiunilor diplomatice ┼či oficiilor consulare ale Rom├óniei din statul ├«n care au re╚Öedin┼úa, viza de lung─â ┼čedere pentru re├«ntregirea familiei.

Pot solicita viza pentru reîntregirea familiei următoarele categorii de membrii de familie:

– str─âinii c─âs─âtori┼úi cu cet─â┼úeni rom├óni/ str─âinii nec─âs─âtori┼úi care convie┼úuiesc cu cet─â┼úeni rom├óni nec─âs─âtori┼úi, dac─â au cel pu┼úin un copil ├«mpreun─â, denumi┼úi ├«n continuare parteneri/ copiii cet─â┼úeanului rom├ón, ai so┼úului/so┼úiei sau ai partenerului, inclusiv cei adopta┼úi, care: nu au ├«mplinit v├órsta de 21 de ani,se afl─â ├«n continuarea studiilor ┼či nu au dep─â┼čit v├órsta de 26 ani; de┼či sunt adul┼úi, ace┼čtia nu se pot ├«ntre┼úine singuri din motive medicale/rudele de gradul I ├«n linie ascendent─â ale cet─â┼úeanului rom├ón sau ale so┼úului/so┼úiei acestuia/str─âinul p─ârinte al cet─â┼úeanului rom├ón minor, dac─â face dovada faptului c─â minorul se afl─â ├«n ├«ntre╚Ťinerea sa sau c─â exist─â obliga┼úia pl─â┼úii pensiei de ├«ntre╚Ťinere, obliga╚Ťie pe care str─âinul ┼či-o ├«ndepline╚Öte cu regularitate/┬ástr─âinii, membrii de familie ai cet─â┼úenilor rom├óni, care fac dovada c─â sunt ├«nregistra┼úi cu drept de reziden┼ú─â ├«n alt stat membru ├«n aceast─â calitate.

Solicitarea de viz─â pentru membrii de familie ai cet─â┼úenilor rom├óni, va fi ├«nso╚Ťit─â de certificatul de c─âs─âtorie eliberat de autorit─â┼úile rom├óne sau transcris ├«n condi┼úiile legii, ori dup─â caz, de dovada existen╚Ťei leg─âturii de rudenie sau a calit─â┼úii de partener.

PERMIS DE SEDERE PENTRU ACTIVITATI DE VOLUNTARIAT

Ca voluntar ├«n Rom├ónia trebuie s─â ave┼úi ├«ncheiat un contract de voluntariat cu o persoan─â juridic─â de drept public sau de drept privat f─âr─â scop lucrativ, denumit─â organiza┼úie-gazd─â, precum ╚Öi poli╚Ť─â de asigurare civil─â. Contractul va cuprinde men┼úiuni cu privire la activitatea pe care urmeaz─â s─â o desf─â┼čura┼úi, condi┼úiile ├«n care sunte┼úi monitoriza╚Ťi ├«n ├«ndeplinirea sarcinilor, orele de lucru, precum ╚Öi, dup─â caz, formarea profesional─â la care participa╚Ťi, necesar─â ├«ndeplinirii serviciului de voluntariat. Entitatea-gazd─â asigur─â cazarea, mijloacele de ├«ntre┼úinere ┼či asigurarea medical─â pentru ├«ntreaga perioad─â de valabilitate a vizei, cheltuielile ╚Öi/sau banii de buzunar precum ╚Öi eventualele costuri privind ├«ndep─ârtarea.

PERMSI DE SEDERE ALTE SCOPURI-ADMINISTRATOR

Dac─â sunteti┬á administrator al unei societ─â┼úi comerciale trebuie s─â face┼úi dovada c─â ├«ndeplini┼úi ├«n mod cumulativ urm─âtoarele condi┼úii: ave╚Ťi calitatea de administrator al firmei, la data solicit─ârii nu sunte┼úi asociat sau ac┼úionar la societatea comercial─â ├«n cauz─â sau la alt─â persoan─â juridic─â rom├ón─â ┼či nu a┼úi avut aceste calit─â┼úi ├«n ultimii 2 ani/ la firma respectiv─â nu mai exist─â un alt str─âin care a ob┼úinut un drept de ┼čedere ├«n acest scop/ societatea comercial─â a realizat un aport de capital sau transfer de tehnologie de cel pu┼úin 50.000 euro.

PERMIS DE SEDERE PENTRU ACTIVITATI COMERCIALE

Dori╚Ťi s─â r─âm├óne╚Ťi pe teritoriul Rom├óniei pentru o perioad─â mai mare de timp ╚Öi s─â ave╚Ťi afacerea dumneavoastr─â? Trebuie s─â fi╚Ťi ac╚Ťionar sau asociat cu atribu╚Ťii de conducere sau administrare al unei societ─â╚Ťi comerciale ╚Öi s─â ob╚Ťine╚Ťi avizul tehnic de specialitate emis de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comer╚Ť ╚Öi Antreprenoriat(M.M.A.C.A).

PERMIS DE SEDERE IN SCOP DE STUDII

Dori╚Ťi s─â studia╚Ťi ├«n Rom├ónia ╚Öi ave╚Ťi cet─â╚Ťenia unui stat din afara Uniunii Europene ╚Öi a Spa╚Ťiului Economic European? Pentru ├«nceput, trebuie s─â v─â ├«nscrie╚Ťi la institu╚Ťia de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt la care dori╚Ťi s─â studia╚Ťi ╚Öi s─â fi╚Ťi acceptat de aceasta.

Mai multe informatii deespre permise de sedere gasiti pe canalul nostru de youtube – Imigrari in Romania-permise de sedere