Strainii casatoriti cu un cetatean roman pot obtine un permis de sedere in baza casatoriei cu un cetatean roman imediat dupa casatorie

Permis de sedere in baza casatoriei cu un cetatean romanYOUTUBE Masuri importante pentru cetatenii straini din Romania in contextul Situatiei de Urgenta

Permisul de ┼čedere ca membru de familie al unui cet─â┼úean rom├ón se re├«nnoieste cu cel pu┼úin 30 de zile ├«nainte de expirarea celor anterioare.

Pentru ob┼úinerea permisului de ┼čedere temporar─â ca membru de familie al unui cet─â┼úean rom├ón termenul de solu┼úionare este de p├ón─â la 90 de zile, iar pentru cele ulterioare este de 30 de zile. ├Än cazurile ├«n care sunt necesare verific─âri suplimentare, termenul de solu┼úionare a cererii poate fi prelungit cu cel mult 15 zile.

So┼úului/so┼úiei ┼či membrilor de familie ai unui cet─â┼úean rom├ón sau ai sponsorului titular al unui drept de ┼čedere pe termen lung li se poate prelungi dreptul de ┼čedere temporar─â pentru perioade de p├ón─â la 5 ani.

Membrului de familie al cet─â┼úeanului rom├ón cu domiciliul ├«n str─âinatate i se prelunge╚Öte dreptul de ┼čedere temporar─â┬ápe o perioad─â┬ácare nu dep─â┼če┼čte perioada de valabilitate a c─âr┼úii provizorii de identitate a cet─â┼úeanului rom├ón.

Permisul de ┼čedere ├«n mod independent va avea o valabilitate de 6 luni, timp ├«n care solicitantul va putea s─â┬áse orienteze c─âtre un alt scop al ┼čederii ├«n Rom├ónia.

├Än cazul ├«n care informa┼úiile sau documentele furnizate, pe care se ├«ntemeiaz─â cererea pentru prelungirea dreptului de ┼čedere, sunt necorespunz─âtoare sau incomplete, Inspectoratul General pentru Imigr─âri ├«i comunic─â solicitantului informa┼úiile suplimentare cerute ┼či stabile┼čte un termen rezonabil pentru trimiterea acestora, dar nu mai mult de 30 de zile.

Nu se acordă prelungirea de permis de sedere in baza casatoriei cu un cetatean roman când se constată:

  1. existenţa unei stări de bigamie sau poligamie;
  2. că cei doi soţi nu mai au împreună o relaţie conjugală sau o relaţie de familie efectivă, pe teritoriul României;
  3. c─â str─âinul a recunoscut filia┼úia unui copil rom├ón exclusiv ├«n scopul ob┼úinerii dreptului de ┼čedere

Permisul de ┼čedere ca membru de familie al unui cet─â┼úean rom├ón se re├«nnoiesc cu cel pu┼úin 30 de zile ├«nainte de expirarea celor anterioare.